lørdag 17. september 2011

Lørdags kveld

Hei!
Har brukt lørdagskvelden til å føre inn sentrale sitater fra boka til Erstad og Hauge, "Skoleutvikling og digitale medier", med et spesielt fokus på kapittel 11 "Læringslandskap i endring - en utfordring for skoleutvikling". Til dere som ikke har lest det kapitlet så bare sette i gang. Et meget interessant kapittel. Ser fram til å jobbe med dere alle, og gleder meg til blogginnleggene begynner å strømme inn.
Ha en strålende lørdags kveld!

4 kommentarer:

 1. Interessant tilnærming! Hvor ble det av sitatene? Hvorfor ikke dele noen med oss andre, sammen med dine tanker om dem? Ikke alle på en gang, selvsagt!

  SvarSlett
 2. Enig Frank, dette var et svært interessant kapittel. Det de sier om pedagogisk grunnsyn traff meg. De viser til Sølvi Lillejord sin beskrivelse av pedagogisk grunnsyn som ”omfatter de verdier og holdninger som danner et fundament for lærerens pedagogiske valg men hensyn til metoder, mål og innhold.” (Engelien, Johannesen og Nore 2011 s.216) De sier videre at det er en sammenheng mellom lærerens pedagogiske grunnsyn og undervisningspraksis i IKT. (Jeg tror det gjelder all undervisningspraksis, ikke bare i IKT. ) Med dette som bakteppe, tenker jeg at lederen/ledelsen må sette pedagogisk grunnsyn på agendaen også i forbindelse med IKT.

  SvarSlett
 3. Jeg er imponert over dere begge mtp at dere har lest så mye av litteraturen. Jeg har ikke kommet dit hen, ennå, men jobber med saken. Lykke til videre

  SvarSlett
 4. Har nettopp lest kap.11 og er enig med dere. Det er ikke bare bare å få til vellykket bruk av IKT i skolen. Det spørs om en ikke skal prøve å finne seg et lærende nettverk

  SvarSlett